ŠPANIJA

Barcelona organizovala oproštaj za Rakitića

Hrvatski veznjak prelazi u Sevilju

Ivan Rakitić. AGENCIJE

A. V. / Sport Avaz

2.9.2020

Barcelona je prodala Ivana Rakitića u Sevilju, a danas se od njega oprostila prigodnom ceremonijom i press-konferencijom. 

- Hvala vam svima koji ste došli na ovaj oproštaj kako bi podijelili sve posebne trenutke s Ivanom. Htio bih se oprostiti od prijatelja i igrača koji je bio s nama šest sezona i odigrao je 310 utakmica. Četvrti je stranac s najviše nastupa u Barceloni i pisao je historiju kluba. Osvojio je 13 titula i još se sjećam njegovog gola u finalu Lige prvaka u Berlinu. Odigrao je šest sezona iz snova, bio je vitalan dio pobjedničke momčadi, danas ga pozdravljamo, ali vidjet ćemo ga uskoro jer nastavlja igrati nogomet. Pozdravljamo odličnog igrača, ali prije svega odličnog čovjeka. Zahvaljujem mu se na svemu. Sjećam se kako je rekao kad je dolazio da je došao pisati historiju i upravo to je napravio. Zahvaljujemo ti na svemu što si napravio – rekao je Barcelonin predsjednik Džozep Marija (Joseph Maria) Bartomeu.

Medijima se potom obratio Rakitić.

- Osvajati sve naslove ovdje je bilo jedinstveno iskustvo. Želim se zahvaliti svima koji su to omogućili. Predsjedniku, direktorima, svim trenerima, stručnom štabu, fizioterapeutima i cijeloj upravi. Nadam se da ste uživali boreći se sa mnom u ovih šest godina, bilo je prelijepih i manje lijepih trenutaka. Zahvaljujem se navijačima koji su uvijek bili ovdje. Lijepo je izaći na teren i čuti da ti skandiraju ime.

Rakitić se nada kako će ga u Barceloni pamtiti samo po dobrom.

- Nadam se da će me pamtiti kao poniznog i normalnog Rakitića. Nadam se da će se sjećati truda koji sam ostavio svih ovih godina."

Istakao je kako iz Barcelone ne odlazi s lošim osjećajem zbog svih priča oko ugovora i prodaja zadnje dvije sezone.

- Ne. Razumijem kako nogomet funkcionira. Nema loših osjećaja jer je mi je bilo toliko lijepo svih ovih godina da je to jedini osjećaj koji imam u sebi. Odlazim sretan.

Govorio je i o svom najboljem trenutku u Barceloni.

- Teško je odabrati samo jedan, ali ako moram birati to je gol u finalu Lige prvaka u Berlinu. Sjećam se i prvog naslova, Kupa kralja. Vrlo sam sretan i ponosan zbog svega što sam napravio u Barceloni.

Sevilja će Rakitića platiti 1,5 miliona eura uz mogućnost dodatnih devet miliona kroz bonuse.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.