REPREZENTACIJA

Ibrahim Šehić za "Avaz": Spremni smo za podvig

Nadam se i vjerujem da ih ponovo možemo pobijediti i onda u miru dočekati novembarsko finale

Šehić: Očekuje prolaz našeg tima. Arhiv

Piše: G. Šumar

7.10.2020

Naš reprezentativni golman iz turskog Konjaspora Ibrahim Šehić (32) i ove sezone brani u tom formi, što je jako važno za naš najbolji državni fudbalski tim pred dugo očekivanu polufinalnu utakmicu plej-ofa Lige nacija – grupa B, odnosno baraž za Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske.

Pun samopouzdanja

- Dobro je, sve je uredu, sve je super - rekao je Šehić za „Dnevni avaz“ te dodao: 

- Stvarno sam zadovoljan novim klubom koji je super organiziran. Jednostavno, u Konjasporu sve štima, sve se zna – brinu se za svaki detalj, tako da sam posvećen samo fudbalu. Također, dobro sam se i spremio, tako da očekujem dobru sezonu. Pobijedili smo i Bešiktaš, u klubu su zadovoljni, tako da imamo i samopouzdanje.

Naš reprezentativni golman je u tri klupske utakmice primio samo jedan gol protiv Bešiktaša (4:1).

- To je bitno i za moje samopouzdanje... Čim igraš dobro i pobjeđuješ, odnosno ne primaš golove, u naredne utakmice ulaziš s dozom ekstra samopouzdanja. To će se sigurno vidjeti i na meni, a to osjete i drugi igrači oko tebe. Osjećaju to samopouzdanje i sigurnost u tebe, što je za nas sve veoma bitno, da imamo povjerenje jedan u drugog - naglašava bh. golman.

Povratak navijača

Reprezentacija Sjeverne Irske nije nam nepoznanica, nakon što smo ih ne tako davno dva puta uspješno apsolvirali u Ligi nacija – grupa B (2:1 u Belfastu, 2:0 na Grbavici).

- Obje te utakmice smo pobijedili, ali mi dobro znamo koliko je to bilo teško ostvariti, pogotovo u gostima. Ni sada nam neće biti ništa lakše, morat ćemo biti 100 posto fokusirani. Jednostavno, tokom svih 90 minuta utakmice u svakom trenutku ćemo morati dobro razmisliti šta da radimo, da ne pogriješimo. Nadam se i vjerujem da ih ponovo možemo pobijediti i onda u miru dočekati novembarsko finale također u našoj domovini - najavljuje Šehić.

Kako kaže, volio bi da igramo pred punim stadionom. 

- Naravno, to bi bio najveći plus za nas, međutim, ne znam ni kako će to izgledati sa te 2.000 navijača. Ne znam ni ko će doći na utakmicu? Sigurno će biti čudno, jer znamo kakvu podršku ima naša reprezentacija bez obzira na to gdje da igra kući ili na strani. No, nećemo mnogo razmišljati o tome, nego o nama i da pružimo dobru partiju. Možda se do novembra i finala plej-ofa nešto promijeni, pa puste više navijača na tribine. Nadam se da će biti tako kako bi u finalu mogli uživati i proslaviti podvig s našim navijačima – priželjkuje prvi golman bh. tima.

Naš cilj

Analizirajući naš i irski tim, Šehić ističe da je naša prednost to što su naši reprezentativci standardni u svojim klubovima. Imamo minutažu, što je najvažnije, dok kod Iraca nije takav slučaj. 

- Imamo igrače koji su svjetske klase, ali i mlađe koji su maksimalno motivisani i žele da se dokažu. Nijednog trenutka ne sumnjam u našu pobjedu, jer vidim i motivaciju i posvećenost svih naših igrača. Svi smo „gladni“ pobjeda, kao i stručni štab na čelu s novim selektorom Dušanom Bajevićem koji priča samo o tome, ali i da se trebamo držati zajedno kako bi uradili nešto posebno za nas i našu državu. To je naš cilj i time se vodimo, a to nas i pokreće – rekao je Šehić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.