ASOVI

Ibišević: Volio bih se vratiti u reprezentaciju

Ibišević: Idol mnogih Bosanaca i Hercegovaca. Arhiva

G. Š.

2.11.2020

Naš iskusni napadač iz Šalkea Vedad Ibišević u intervjuu za T-online govorio je - između ostalog, i o reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Najponosnijim ga čine pogodak protiv Litvanije u Kaunasu (0:1) kojim je "Zmajeve" odveo na Svjetsko prvenstvo u Brazil, te prvi gol za reprezentaciju BiH na Mundijalu protiv Argentine. Sa tim golovima postao je narodni heroj. 


- Činjenica je da sam to uspio postići sa ta dva gola. To me čini ponosnijim od bilo čega drugog u mojoj karijeri. Ne postoji klub i novac na svijetu za koje bih zamijenio one trenutke koje sam proživio sa reprezentacijom, rekao je Ibišević.


Napadač Šalkea bi se volio vratiti u državni tim.


- Volio bih se jednog dana vratiti u reprezentaciju u bilo kojoj opciji. To mi je uvijek bilo najdraže i najvažnije u karijeri. Preživio sam rat sa porodicom i napustio domovinu, da bih se poslije vratio i obradovao navijače BiH važnim golovima, naglašava Ibišević kojem je Njemačka postala dom. 


- Sljedeće godine živjet ću u Njemačkoj isti period koliko sam živio u BiH od svog rođenja. Sve troje moje djece rođeno je u Njemačkoj. Kao porodica, osjećamo se u ovoj zemlji kao kod kuće, zaključio je popularni Vedo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.