CRNA GORA

Hadžibegić: Bitno je da pobijedimo i da nastavimo održavati kult reprezentacije

Jedna pobjeda donosi hiljadu pozitivnih stvari, rekao je Hadžibegić

Faruk Hadžibegić. FS Crne Gore

A. M.

10.11.2020

Reprezentacija Crne Gore predvođena našim Farukom Hadžibegićem prvi od tri meča u novembarskom roku igrat će u srijedu protiv Kazahstana na Gradskom stadionu u Podgorici.

Iako se radi o prijateljskoj utakmici, Hadžibegić potencira važost ovog izazova za njegove fudbalere.

- Apsolutno je bitno da pobijedimo i nastavimo ono što smo započeli, da održavamo kult reprezentacije. Jedna pobjeda donosi hiljadu pozitivnih stvari, ovakva utakmica može da nam otvori oči ako vidimo nedostatke koje bismo morali da korigujemo. Pristup će biti totalno ozbiljan, Kazahstanci su profesionalci kao i mi, utakmica se mora odigrati, a računam i na motivaciju domaćih i igrača iz inostranstva koji nemaju minutažu, da, ako ništa drugo, pokažu da sam ih sa pravom pozvao - rekao je Hadžibegić na press konferenciji.

Nakon duela sa reprezentacijom Kazahstana, Crna Gora se okreće Ligi nacija i utakmicama sa Azerbejdžanom i Kiprom.

- Misli su nam i na druge dvije utakmice. Ali, ako se ova sa Kazahstanom dobro završi, dat će nam još više elana za finiš Lige nacija. Naša je obaveza da uradimo sve da pobijedimo obje do kraja, a mislim da Luksemburg može da kiksa. Dok ima nade, mada je teoretska, imamo moralnu i sportsku obavez da vjerujemo do kraja - istakao je Hadžibegić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.