LIGA NACIJA

Bh. reprezentacija danas igra protiv Nizozemske

Bit će to vrlo dobar protivnik, vidimo da imaju individualni kvalitet, rekao Pjanić

Utakmica počinje u u 18 sati. Arhiv

A. Č.

15.11.2020

Nogometna reprezentacija BiH danas sa početkom u 18 sati u okviru 5. kola UEFA-ine Lige nacija igra utakmicu protiv Nizozemske. Zbog prethodnih loših rezultata, samo pobjeda dolazi u obzir da Zmajevi ne bi ispali iz A lige ovog takmičenja.

Uoči večerašnjeg susreta Lige nacija s Bosnom i Hercegovinom (18:00), selektor reprezentacije Nizozemske, Frank de Bur (De Boer), poručio je kako njegov tim želi ostati u Ligi „A“ i igrati s najboljim selekcijama Evrope.

- Igrate protiv najboljih reprezentacija u Evropi. Mi, Nizozemska, stvarno želimo biti tamo. Učinit ćemo sve da to postignemo. Prvo sutra moramo pobijediti – rekao je De Bur na jučerašnjoj press konferenciji.

De Bur se uoči ovog meča susreo s brojnim problemima, što zbog koronavirusa, što zbog povreda. Ostao je bez nekoliko važnih igrača poput Teuna Kopmajnersa (Koopmeiners), Stivena Bergvajna (Steven Bergwijn), Tonija Vilene (Tonny Vlhena) i Nejtana Ejka (Nathan Ake).

- Na klupi imamo dovoljno svježih igrača koji mogu zauzeti njihovo mjesto. Kostur tima će biti isti – rekao je De Bur.

Naš as iz Barcelone, Miralem Pjanić, večeras bi protiv Nizozemske trebao biti najjači adut „Zmajeva“.

- Nizozemci imaju dosta problema, vidjeli smo rezultate, ali ostaju dobra reprezentacija, rekao je Pjanić i dodao:

- Bit će to vrlo dobar protivnik, vidimo da imaju individualni kvalitet. Mi nismo u najboljoj situaciji, ostale su nam dvije utakmice Lige nacija i nadamo se da ćemo na što bolji način završiti ciklus. Bit će novih stvari i na nama je da završimo što bolje. 

Selektro Dušan Bajević istakao je da je sigurno je da će pokušati uraditi najbolje. 

- Imali smo nesreću da smo zadnju utakmicu odigrali, ne toliko loše, ali smo izgubili i tako smo pokvarili nastup koji nas očekuje. Nizozemska ima veliki broj kvalitetnih igrača. Vjerujem da će igrači biti odgovorni, kao što su to bili i dosad. Na nekim utakmicama smo igrali dobro, ali nismo imali rezultat. Nastavljamo iz utakmice u utakmicu do kraja i vidjet ćemo šta će biti - rekao je Bajević. 

Selektor Bajević danas očekuje težu utakmicu, nego što je bila prva u Zenici (0:0).  

- Niko ne može reći kakav ćemo rezultat imati, ali odgovorno i snažno moramo igrati. Ovdje nam je potrebna i sreća i njeno iskorištavanje od strane igrača - ističe Princ s Neretve, koji se potom osvrnuo i na otkaze. 

Prije svega, našem timu će nedostajati Edin Džeko, ali i Toni Šunjić, Ermedin Demirović... 

- Ipak, imamo i igrače koji žele igrati i pokazati da im je mjesto u reprezentaciji. Imali smo i ranije probleme sa koronavirusom, kako je ostalima tako je i nama. Mi smo pozivali igrače, a kasnije smo imali otkaze, pa smo pozvali i Ermedina Demirovića. Željeli smo dati šansu svakome, ali ne možemo svima dati šansu, nije to samo Demirović. On ne može igrati sutra (zbog žutih kartona – op. a.). Ipak, ima i mlada reprezentacija vrlo važan meč i najbolje je da ide tamo...  

Kada je u pitanju sastav za današnju utakmicu, Bajević dan ranije nije želio izdiktirati startnu postavu. 

- Sastav imamo, ali on nikada nije 11 igrača. Tu su još dvojica-trojica na koje još možemo računati, ali danas ćemo sve znati. Nizozemska neće odustati od svoje igre, ali im neće biti lako i ko bolje počne, ići će do kraja. Bit će brzi i jaki, zavisi i kakvo će vrijeme biti. Dosta drže loptu, ali to ne mora značiti da će biti bolji – zaključio je Bajević.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.