LIGA NACIJA

Izabranici Dušana Bajevića tačno godinu bez pobjede

Naš tim utakmicu u Vaduzu počeo je u sastavu: Pirić, Ćivić, Bičakčić, Memišević, Mihojević, Sarić, Jajalo, Hajradinović, Duljević, Hajrović i Hodžić

Slavlje "Zmajeva" nakon postignutog gola u Vaduzu. NSBiH

Piše: G. Š.

18.11.2020

Na današnji dan prošle godine reprezentacija BiH ostvarila je posljednju pobjedu! Naime, u 10. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020, kada je sve bilo odlučeno, "Zmajevi" su u Vaduzu pobijedili Lihtenštajna (0:3 - strijelci Eldar Ćivić i Armin Hodžić dva).


Naš tim utakmicu u Vaduzu počeo je u sastavu: Pirić, Ćivić, Bičakčić, Memišević, Mihojević, Sarić, Jajalo, Hajradinović, Duljević, Hajrović i Hodžić.

Nedugo potom uslijedila je smjena selektora Roberta Prosinečkog i imenovanje Dušana Bajevića...


- Operacija uspjela, pacijent podlegao.

 

U međuvremenu - ove godine, naša reprezentacija je odigrala sedam utakmica i ostvarili smo dva remija protiv Italije (1:1) i Nizozemske (Zenica - 0:0) te pet poraza, dva od Poljske (1:2 - Zenica, 3:0 - Vroclav), te po jedan od Sjeverne Irske (Grbavica, 4:5 - penali), Irana (Koševo - 0:2) i Nizozemske (Amsterdam - 3:1). 


Trenutno smo na posljednjem mjestu u trećem šeširu, sa samo dva boda više od Grčke koja je prvoplasirana u četvrtoj jakosnoj grupi (FIFA rang-listi - BiH 1415 bodova, Grčka 1413). U slučaju da Grčka na svom terenu ne izgubi od Slovenije, u posljednjem kolu Lige nacija - grupa C, našoj reprezentaciji treba barem bod protiv Italije da bi ostala u trećem šeširu.


S druge strane, Azurima je neophodna pobjeda za osvajanje prvog mjesta u Ligi nacija - grupa A (grupi 1)... 


Žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo će se održati 7. decembra ove godine...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.