NIZOZEMSKA

Arne Slot mijenja Dika Advokata u Fejnordu

Klub iz Roterdama potvrdio

Slot: Dobio otkaz u Alkmaru. AGENCIJE

A. V.

15.12.2020

Doskorašnji 42-godišnji trener nizozemskog prvoligaša AZ Alkmara Arne Slot u novoj će sezoni postati trenerom prve ekipe Fejnorda iz kojeg odlazi Dik Advokat (Dick Advocaat), objavio je u utorak klub iz Roterdama.

Slot je prije nešto više od sedmicu dana dobio otkaz u Alkmaru, nakon što su u javnost procurile informacije da je u pregovorima s Fejnordom o budućem angažmanu pa nije vodio ekipu na gostovanju u Rijeci, gdje je AZ poražen od domaćina i zaustavljen na putu prema nokaut fazi Evropske lige.

Fejnord je priopćio da je sa Slotom potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom za još jednu sezonu. Finansijski detalji ugovora nisu objavljeni, a Slot će na novu dužnost stupiti 1. jula.

- Dolazak u Fejnord je veliki korak u mojoj karijeri. Kad te vrhunski klub poput Fejnorda želi, onda to možeš biti ne samo počašćen već i ponosan što možeš napraviti taj iskorak - izjavio je Slot u priopćenju objavljenom na klupskom internetskom portalu, prenosi Hina.

Slot je prošle godine u julu preuzeo AZ Alkmar, a u trenutku kad je sezone prekinuta zbog pandemije izazvane novim koronavirusom njegova je ekipa bila izjednačena s Ajaksom na vrhu tabele. Odlukom Nizozemskog nogometnog saveza Ajax je prijavljen za Ligu prvaka, a AZ Alkmar za Evropsku ligu.

Iznoseći razloge zašto je Fejnord odlučio angažirati 42-godišnjeg nizozemskog stručnjaka klupski direktor Frank Arnesen je izjavio da se Slot posljednjih godina "razvio u uspješnog trenera s prepoznatljivim stilom igre u kojoj se vidi napredak igrača".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.