ENGLESKA

Legendarni fudbaler i Arsenal spriječili dječaka u suicidnoj namjeri

Dječak boluje od Aspergerovog sindroma (poremećaj u spektru autizma) i želio je izvršiti samoubistvo nakon pada u depresiju zbog pandemije koronavirusa

Gari Lineker. Agencije

A. M.

2.1.2021

Mladi navijač Arsenala Džejk Koari (Jake Coare) koji boluje od Aspergerovog sindroma (poremećaj u spektru autizma) podijelio je niz tweetova u kojima je napisao da želi izvršiti samoubistvo nakon pada u depresiju zbog pandemije koronavirusa. 

Na to su vrlo brzo reagovali legenda engleskog fudbala Gari Lineker (Gary) i londonski klub te spriječili dječaka u suicidnoj namjeri.

- Ako ovo čitate, znači da se nadam da sam ih uzeo dovoljno (tableta) da okončam svoj život. Muka mi je od toga što sam sam, živim s Aspergerovim sindromom i muka mi je od depresije i anksioznosti i ne vidim razlog da idem dalje. Počekat pandemije COVID-19 natjerao me da shvatim da sam beskoristan i nemam razloga za život, pa je ovo zbogom - napisao je dječak na Tweeteru.

Stotine ljudi odmah počele retweetovati njegovu objavu s željom da mu pomognu. Gari Lineker, pa čak i Arsenal, uključili su se vrlo brzo. Lineker je uspio neutralizirati mladićeve namjere, pa je kasnije saopšteno kako je Džejk u stabilnom stanju nakon liječenja u specijaliziranoj klinici.

Lineker je pozvao dječaka da govori o Arsenalu na BBC-u, gdje je on sportski analitičar. Reagovala je policija koja je izvijestila da se dječak sada nalazi u specijaliziranoj klinici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.