MANČESTER SITI

Procurio Gvardiolin spisak napadača za nasljednika Aguera

Gvardiola: Počeo potragu za novim napadačem. AFP

G. Š. / Sky Sports

9.2.2021

Engleski mediji pišu da je gotovo sigurno da će Serhio Aguero (Sergio) na kraju sezone napustiti Mančester siti, što drugim riječima znači da Pep Gvardioka (Guardiola) mora krenuti u potragu za njegovim nasljednikom.


Argentinac bi "Etihad" mogao napustiti nakon deset godina, jer još nije pristao na produženje ugovora. Njegov odlazak bio bi veliki udarac za "Građane", ali izgleda da najbolji strijelac u historiji Sitija želi novi izazov u karijeri, a kao jedna od opcija spominje se i povrata u Španiju.

Potipisao ili ne, u Siti ništa ne žele prepustiti slučaju pa su tako krenuli u potragu za novim napadačem koji bi trebao stići ovog ljeta. Mediji na Ostrvu tvrde kako se na listi želja Gvardiole nalaze petorica igrača, te kako će jedan od njih gotovo sigurno stići na "Etihad".


Mesi prvi na listi želja

Naravno, prva želja je dolazak Lionela Mesija (Messi), čiji je dolazak bio aktualan još prošlog ljeta, ali on još uvijek nije donio odluku oko toga hoće li napustiti Barcelonu.

Osim Mesija na listi želja se još nalaze Erling Haland (Haaland), Lautaro Martinez, Romelu Lukaku i Deni Inge (Danny Ings) koji će biti rezervno rješenje ukoliko ne uspiju angažirati neke od prethodno navedenih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.