MLADA NADA BAJERNA

Postao najmlađi engleski strijelac u Ligi prvaka, pa odlučio igrati za Njemačku

Musijala promijenio reprezentaciju

Musijala: Zabio protiv Lacija. AGENCIJE

A. Vatreš

24.2.2021

Mladi nogometaš minhenskog Bajerna Džamal Musijala(Jamal Musiala) odlučio je, nakon razgovora s njemačkim selektorom Joakimom Levom (Joachim Loew), u budućnosti igrati za njemačku reprezentaciju umjesto za Englesku.

Ovaj 17-godišnjak postao je najmlađi engleski strijelac u Ligi prvaka kada je zabio gol za Bajern u utorak u pobjedi 1:4 nad Lacijom u Rimu.

Nekoliko sati kasnije objavio je da će igrati za njemačku reprezentaciju.

- Imam srce za Njemačku i srce za Englesku - izjavio je Musijala za njemačku televiziju ARD, prenosi Hina.

- Razmišljao sam dosta o tome, ali sam na kraju poslušao osjećaj da je dobra odluka igrati za Njemačku - rekao je mladi nogometaš.

Musijala, koji je rođen u Štutgartu, igrao je gotovo cijelu svoju karijeru u Čelsiju od 2011. prije nego je prešao u Bajern 2019. i zato je mogao izabrati igrati i za Englesku.

Također je predstavljao i Njemačku i Englesku u mlađim uzrastima , ali je sada kazao da mu je ragovor s Levom pomogao da se odluči za Njemačku.

- Imao sam stvarno dobar i otvoren razgovor s Joakimom Levom. Sreli smo se u Minhenu i jasno mi je pokazao moj put u reprezentaciji - rekao je Musijala dodavši da je i sportski direktor njemačke reprezentacije Oliver Birhof (Bierrhoff) također bio prisutan.

Njemačka ovo ljeto nastupa na Evropskom prvenstvu koje će se igrati u 12 evropskih gradova, Minhen je jedan od gradova domaćina.

- Igrati na Euru u Minhenu očito je moj san i učinit ću sve da se predstavim s dobrom igrom - dodao je Musijala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.