MADRIDSKI DERBI

Simeone: Žoao ima mogućnosti kakve nema niko ko će igrati danas

Šampionat je divan, rekao je trener Jorgandžija

Dijego Simeone. Arhiva

G. Šumar

7.3.2021

Trener Atletika Dijego Simeone (Diego) je pred veliki madridski derbi sa Realom izjavio je da će Žoao Feliks (Joao Felix) igrati sigurno. Tom prilikom je i hvalio mladog Portugalca, a da li će ovaj mladi fudbaler i opravdati povjerenje svog trenera pogledajte od 16.15 sati uz direktan prijenos na Sport Klubu HD. Atletiko je u posljednje vrijeme izgubio nekoliko bodova i Barcelona i Real mu dišu za vratom. Jorgandžije imaju 58 bodova iz 24 utakmice, Barcelona je na 56 bodova iz 26 mečeva, dok Real ima 25 odigranih mečeva u La Ligi i 53 boda.

- Šampionat je divan. U nedjelju će igrati dva tima koji se bore u sličnoj situaciji na vrhu tabele. Tu su tri boda za osvajanje, to je jasno. Ima mnogo fudbala da se igra. Probat ćemo da odigramo meč u kojem možemo da nanesemo štetu protivniku - rekao je Simeone i otkrio ko će predvoditi napad Atletika uz Luisa Suareasa.

- Trenirali smo na više načina. Svaki nam daje nešto. Korea učestvuje sve više u organizaciji napada, dok Žoao ima mogućnosti kakve nema niko ko će igrati u nedjelju. Igraće obojica, ali jedan će početi dok će drugi čekati. Međutim, obojica će igrati - otkriva Simeone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.