ŠPANIJA

Finale Kupa kralja ipak bez gledatelja

Na rasporedu 17. aprila

Stadion Kartuha. AGENCIJE

A. Vatreš

18.3.2021

Finale španskog Kupa kralja za 2020. godinu između Atletika iz Bilbaoa i Real Sosijedadaigrat će se 3. aprila na stadionu Kartuha u Sevilji, ipak, bez gledatelja, objavio je Španski nogometni savez (RFEF) u četvrtak.

Prošle sezone su se po prvi put do finala Kupa kralja probila dva baskijska kluba, a nakon što je zbog izbijanja pandemije koronavirusa zabranjen dolazak gledatelja na tribine, taj finalni dvoboj je odgođen za neko vrijeme kada bi se gledatelji mogli vratiti, ali uz uvjet da se odigra prije ovosezonskog finala.

Kako je finale Kupa za ovu sezonu na rasporedu 17. aprila, Atletiku i Real Sosijedadu je ponestalo vremena za odigravanje prethodnog.

U srijedu je radijska stanica Cadena SER objavila kako će za dvoboj Atletik - Real Sosijedad biti dopušten dolazak 20 do 25 posto od ukupnog kapaciteta od 60,000 gledatelja na stadion Kartuha, no španska ministrica zdravstva Karolina Darijas (Carolina Darias) izjavila je kako će vlada blokirati takvu odluku jer je "neoportuno da se navijači vrate tako brzo".

- Trenutna epidemiološka situacija i ograničenja koja su na snazi, odnosno zatvorene granice autonomne zajednice Andaluzije, znače kako navijači oba finalista koji ne žive u toj regiji ne bi mogli doći na utakmicu. Stoga smo u saglasnosti s ministarstvom zdravstva Andaluzije donijeli odluku kako će se utakmica igrati bez gledatelja, objavio je RFEF, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.