HELSINKI

Finci najavljuju pobjedu: Jaka motivacija i dobro raspoloženje

Sa današnje press-konferenciji reprezentacije Finske. FSF

Piše: G. Šumar

23.3.2021

Na današnjoj press-konferenciji reprezentacije Finske u Helsinkiju na raspolaganju novinarima bili su selektor Marku Kanerva (Markku), te Glen Kamara i Jese Joronen (Jesse).


Težak meč

- Novi selektor Bosne i Hercegovine ima dva dana da se pripremi za sutrašnju utakmicu, vidjet ćemo kako će to izgledati, rekao je Kanerva i dodao:

- U svakom slučaju, to je tim sastavljen od veoma kvalitetnih igrača. Pred nama je težak meč, ali ekipa će dati sve od sebe da sutra pobijedimo. Motivacija je na visokom nivou, igrači jedva čekaju da istrče na teren.

Veznjak Glazgov Randžersa Glen Kamara je također pohvalio naš državni tim.

- Oni su dobar tim... Igrali smo protiv njih ranije i uvjerili se u to. Međutim, svakako se radujemo utakmici, nadamo se da možemo ostvariti pobjedu. Težak je protivnik, ali očekujemo tri boda, rekao je Kamara.


Jako motivisani

Golman italijanske Breše Joronen istakao je da su on i njegovi saigrači jako motivisana i dobro raspoložena.

- Očekuje dobar rezultat, istakao je Joronen.

Reprezentacija Finske sutra će biti oslabljena neigranjem dvojice važnih igrača – povrijeđenog golmana Bajer Leverkuzena Lukaša Hradacki (Lukas Hradecky) te defanzivca Genka Jerea Uronena, koji je zaražen koronavirusom.

Meč 1. kola grupe D kvalifikacija za Mundijal 2022 između Finske i BiH igra se sutra (20.45 sati) na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju. Glavni sudija je Grk Tasos Sidiropoulos.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.