KVALIFIKACIJE ZA EP U-21

Gazibegović: Želim da nastavimo gdje smo stali sa prošlom generacijom

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine. NSBiH

Piše: G. Šumar

24.3.2021

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine se u Trening centru NSBiH u Zenici od ponedjeljka spremaju za prvi kvalifikacioni meč sa Crnom Gorom, a od juče selektor Slobodan Starčević i njegovi saradnici na raspolaganju imaju sve igrače.


Nemamo puno vremena

- Sve za sada ide po planu, rekao je trener naše mlade reprezentacije Mario Ivanković i dodao:

- Nakon što se jučer ekipi priključio Gazibegović nastavljamo dalje s jedinim ciljem, da se u ovih par treninga što bolje spremimo za utakmicu protiv Crne Gore. Istina je da nemamo puno vremena i da je ovo nova selekcija, ali trudimo se da se što prije upoznamo, ne samo na terenu već i van njega.

Ivanković je prokomentarisao i selekciju Crne Gore:

- Protivnik je jedna kvalitetna ekipa sastavljena od igrača koji nastupaju u velikim klubovima. Mi znamo šta želimo u ovoj utakmici, a to je da s momcima koji su puni želje i dokazivanja u nacionalnom dresu idemo po pozitivan rezultat, zaključio je trener nada bh. fudbala.

Odlična atmosfera

Reprezentativac Jusuf Gazibegović sa dosta samopouzdanja ulazi u novi kvalifikacioni ciklus.

- Odlična je atmosfera na pripremama. Momci su spremni. Ima tu novih lica, ali brzo smo se uklopili i odlično se slažemo. Želim da nastavimo gdje smo stali sa prošlom generacijom. Vjerujem da kad igramo najbolje što možemo, tad možemo da se nosimo i sa najvećim timovima. Pokušaćemo da napravimo veliki rezultat jer imamo kvalitet. Moramo da se borimo u svakom meču počev od Crne Gore u subotu, pa tako do kraja kvalifikacija, zaključio je Gazibegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.