LIGA PRVAKA

De Brujne: Znali smo da imamo kvalitet da igramo protiv PSG-a

Junak pobjede Mančester sitija

De Brujne:. TWITTER

Piše: A. Vatreš

28.4.2021

Mančester siti je večeras u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka na Parku prinčeva poslije preokreta savladao Pariz Sen Žermen (1:2) i došao nadomak svog prvog finala.

Za igrača utakmice proglašen je Kevin De Brujne (De Bruyne), koji je bio strijelac izjednačujućeg gola u 64. minuti.

- Bila je to utakmica s dva različita poluvremena. Krenuli smo dobro u prvih 10 minuta i imali kontrolu, ali oni su nevjerovatan tim. Nakon 25 minuta promijenili smo naš pristup i poboljšali igru. Drugo poluvrijeme bilo je mnogo, mnogo bolje - rekao je De Brujne i nastavio:

- U prvom poluvremenu smo bili previše ishitreni. To nije način na koji mi funkcioniramo. U drugom dijelu smo pokušali strpljivije pronaći prostor i mislim da smo to učinili. Napredak koji smo postigli kao tim bio je dobar.

Osvrnuo se De Brujne i na drugi gol, koji je u 71. minuti iz slobodnog udarca postigao Rijad Marez (Ryad Mahrez).

- Rijad me pitao može li izvesti (slobodan udarac). Postigao je gol, pa ko sam ja da kažem nešto o tome? - istakao je De Brujne.

- Znali smo da će u utakmici biti trenutaka u kojima ćemo se patiti. Znali smo da ćemo morati trčati za ekipu, ali smo također znali da imamo kvalitet igrati protiv njih. To će biti slučaj i u drugoj utakmici - dodao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.