LONDON

Djevojka najefikasnijeg Čelzijevog napadača napala Tomasa Tuhela

Kako doneseš odluku da najboljeg strijelca izostaviš iz ekipe za finale - napisala je na društvenim mrežama

Napisala, pa kasnije izbrisala post. Društvene mreže

G. Š. / Sportske novosti

16.5.2021

Nakon poraza (0:1) Čelzija u finalu FA kupa od Lestera prašinu je podigla djevojka Tamija Abrahama (Tammy). Ovaj 23-godišnji napadač, najbolji strijelac Plavaca ove sezone u svim takmičenjima s 12 golova, izostavljen je iz kadra za finale protiv Lestera na Vembliju, a priliku je dobio Timo Verner (Werner). Od napadača njemački stručnjak je koristio i Kaja Haverca (Kai Havertz) i Olivje Žirua (Olivier Giroud).

Tamijeva djevojka (Leah Monroe) je na Instagramu izrazila svoje nezadovoljstvo odlukom trenera Tomasa Tuhela (Thomasa Tuchela) da izostavi Abrahama.

- Kako doneseš odluku da najboljeg strijelca izostaviš iz ekipe za finale? Onog istog čovjeka koji je zabio gol da bi ekipa uopće došla do tog finala? Za mene to nema nikakvog smisla. A čak nije niti na klupi? To mora da je šala, napisala je Monro, pa kasnije izbrisala post.

Otkako je Tuhel preuzeo trenersku klupu Čelzija Abraham sve rjeđe dobiva priliku za igru, a sve su glasnija nagađanja o njegovom odlasku sa "Stamford Bridgea". Kao nova potencijalna odredišta spominju se Aston Vila i Vest Hem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.