LA LIGA

Dan D u Španiji: Ko će biti prvak

Madridski rivali u borbi za titulu

Titula između dva madridska rivala. Twitter

E. Ćosić

22.5.2021

Danas je dan D u Španiji. Nakon današnjih utakmica bit će poznato ko će osvojiti La Ligu, Atletiko Madrid ili Real Madrid, a bit će i "čekirane" karte putnicima u niži rang. Jorgandžije su u boljoj poziciji, pred današnje gostovanje Valjadolidu imaju dva boda više u odnosu na gradskog rivala i aktuelnog prvaka Španije koji od 18:00 sati igra protiv Viljareala. 


Atletiko ima sve u svojim rukama

Neće biti jednostavno madridskim rivalima da ostvare cilj. Atletiko gostuje na Hose Zorilja stadionu protiv Valjadolida koji hvata slamke spasa za opstanak u društvu najboljih. Trenutno su 19. sa 31 bodom, dva manje u odnosu na Elče i Huesku. Očekuje nas zanimljiv rasplet sezone, kako u borbi za prvaka, tako i u borbi za opstanak. Eibar je prežaljen sa 30 bodova, a dva od tri tima (Elče, Hueska, Valjadolid) će također ispasti.

Trener Valjadolida danas neće moći računati na bh. internacionalca Kenana Kodru koji je zbog povrede završio sezonu, dok Čolo Simeone (Cholo) na raspolaganju neće imati kartoniranog Savića i povrijeđenog Lemara. Pred Atletikom je jasan cilj, a to je pobjeda kojom ne bi zavisili od ishoda utakmice između Reala i Valjadolida.

Prema kladionici Mozzart Atletiko je veliki favorit protiv Valjadolida. Koeficijent na domaće je 10.0, dok je na Atletiko 1.30.

Real čeka kiks

Neće biti jednostavno ni Zidanovim izabranicima. Na megdan im stiže Viljareal koji se bori za mjesto u Evropa ligi. "Žuta podmornica" je sa 58 osvojenih bodova trenutno na 7. mjestu koje garantuje plasman u Konferencijsku ligu. Mjesto iznad je Betis sa istim brojem bodova, 5. je Real Sosijedad sa 59 bodova.

Real ima odličan niz. Kraljevski klub je u nizu od 17 utakmica bez poraza u domaćem prvenstvu (15 pobjeda, dva remija), a posljednji put su izgubili protiv Levantea 30. januara. Upitno je da li će Zidanu na raspolaganju biti kapiten Ramos, dok će sigurno odsutvovati Dani Karvahal (Carvajal), Lukas Vaskez (Lucas Vazquez), Marvin i Mendi (Mendy). 

Na Real je u Mozzartu koeficijent 1.55, dok je na goste 7.10.

Sutra se spušta zavjesa

Posljednje kolo je rasparčano na tri dana. Otvoreno je jučerašnjim remijem Levantea i Kadiza (2:2), danas se igra sedam utakmica, dok će se sutra odigrati posljednje dvije utakmice. 

Sve utakmice 38. kola La Lige:

Jučer: Levante - Kadiz 2:2 

Valjadolid - Atletiko Madrid

Real Madrid - Viljareal

Eibar - Barcelona

Selta - Betis

Elće - Atletik Bilbao

Hueska - Valensija

Osasuna - Real Sosijedad

Sutra: 

Granada - Hetafe

Sevilja - Alaveš 


Kompletnu punudu Mozzarta možete vidjeti ovdje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.