NA LICU MJESTA

Nam preuzeo krivicu za krizu u FK Sarajevo: Nisam bio uključen u donošenje nekih važnih odluka

Počela press konferencija

Obraćanje nama putem video linka. FENA

Piše: E. Ćosić

25.5.2021

U 13:10 sati počela je press konferencija čelnika FK Sarajevo povodom aktuelne krize u klubu.

Prokockana prednost od 13 bodova i gubitak titule rezultirali su napadom navijača na igrače, koji se dogodio jučer u Trening kampu u Butmiru.

Pogrešne odluke

Konferencija je započela uključenjem većinskog vlasnika upravljačkih prava Ngujen Hoai Nama (Nguyen Hoai Nam), koji se obratio prisutnima putem video linka.

Vjetnamac je, između ostalog, osudio jučerašnji fizički napad na igrače, a za loše rezultate preuzeo krivicu na sebe.

- Dragi navijači Sarajeva. U ime kluba želim da kažem nešto svim navijačima. Izgubili smo titulu ove sezone i imamo veoma važan meč sutra u finalu Kupa. Prvo želim da kažem da mi je žao što nisam došao već više od godinu dana zbog situacije oko korone. Nisam bio uključen u donošenje nekih važnih odluka i neke od njih su bile pogrešne. To je moja krivica - rekao je Nam i nastavio.

- Dobio sam informaciju da su navijači ljuti i da su došli u Trening centar i napali igrače. Tužan sam zbog toga. U BiH sam došao zbog fudbala i želim da napravim vezu između Vijetnama i BiH. Zbog korone ne možemo to da ostvarimo kako želimo.

Sve najbolje za klub

- Ove godine nismo šampioni, završili smo drugi i imamo sutra finale Kupa. Fokusirani smo na taj meč, dat ćemo najbolje što možemo i želimo dati sve najbolje za klub. Samo dvije godine sam tu i imamo dvije titule i jadan trofej Kupa. Molim vas pustite da fudbal bude pravi fudbal s fer-plejom. Danas sam tu da kažem da sve one greške su se dešavale je moja krivica. Molim vas pustite da se fudbal igra normalno i bez napada na igrače. Uvijek ste bili uz klub i nastavite tako. Hvala vam - dodao je Nam.

Riječ je potom uzeo predsjednik kluba Damir Kasum, koji je također osudio nasilje nad igračima.

- Komunikacija kluba s javnosti nije bila otvorena u posljednje vrijeme. Htio bih da se izvinim po tom pitanju - rekao je Kasum.

Na press konferenciji su prisutni i članovi Upravnog odbora Hajrudin Kapetanović i Elvir Lemeš, generalna direktorica Sabrina Buljubašić, te prvotimci Krste Velkoski, Amer Dupovac i Vladan Kovačević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.