GRUPA B

Belgija želi ovjeriti osminu finala, Danci hendikepirani bez Eriksena

- Volim izazivati ​​najbolje ekipe na svijetu i Belgija je jedna od njih, rekao je selektor Danske Kasper Hjulmand

Očekuje se i nastup Hazarda. UEFA

Piše: M. Kadić

17.6.2021

Poraz od Finske i ostanak bez najboljeg fudbalera Kristijana Eriksena (Christian) Dansku je stavio u neuzgdnu poziciju da se pred svojim navijačima mora vaditi protiv jedne velesile kakva je Belgija, u 2. kolu Grupe B Evropskog prvenstva 2020..

Nije Danska bez Eriksena bezopasna, ima dosta dobrih tehničara u ekipi, odlične ofanzivce poput napadače poput Jusufa Poulsena (Yussuf)i Martina Bratvajta (Braithwaite), a u sredini vlada Pjer Hojbjerg (Pierre Emil Højbjerg), dok je na golu sjajni Kasper Šmajhl ( Schmeichel). Ali, to bez Eriksena nije isti tim.

Donekle će ih osnažiti vijest da je Eriksen dobro i sigurno će dati svoj maksimum zbog njega.

- Puno poštujemo Belgiju. Nedavno smo već dva puta igrali protiv njih, znamo da imaju izvanredne igrače, koji su već dugo zajedno. Imaju i vrlo dobrog trenera, koji je stvorio ovu ekipu. Mislim da je igranje Belgije najbolji izazov koji možete zamisliti. Volim izazivati ​​najbolje ekipe na svijetu i ona je jedna od njih, rekao je selektor Danske Kasper Hjulmand.

Belgija je već pokazala veliku moć protiv Rusije u prvoj rundi grupe B. I pored toga štosu igrali bez nekoliko odličnih igrača, pomeli su Ruse s 3:0.

Kevin de Brojne (Bruyne) se polako oporavlja, a za Dance mi trebao biti spreman Eden Hazard.

- Jako nezgodan raspored i situaciju imamo. Prvo smo igrali protiv Rusije u Rusiji, a sad protiv Dansk u Danskoj. Potom s vraćamo ponovo u Sankt Peterburg. Trebamo da prilagodimo našu pripremu i pobrinut ćemo se da logistika bude u redu. Protiv Danske imamo šansu da ovjerimo prolaz dalje, dat ćemo maksimum da to i ostvarimo, rekao je Roberto Martínez, selektor Belgije.


Parken stadion, Kopenhagen: Danska - Belgija (18 sati)


Mogući sastavi:

DANSKA: Šmajhel ( Schmeichel); Vas (Wass), Kjaer, Kristensen (Christensen), Mele (Maehle); Delani (Delaney), Hojbjerg, Jensen; Poulsen, Dolberg, Bratvajt (Braithwaite).

BELGIJA: Kurtoa (Courtois); Aldervild (Alderweireld), Bojata (Boyata), Vermalen (Vermaelen); Munijer (Meunier), Telemans (Tielemans), Dendoker (Dendoncker), Torgan Hazard (Thorgan); Mertens, Lukaku, Karasko (Carrasco).


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.


Kladionica Mozzart na pobjedu Danske daje kvotu 3,80 , dok je kvota na pobjedu Belgije 2,15. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.