DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Tuga nad dolinom bijelih nišana

I Srbija mora priznati genocid, poručio je u ekskluzivnom razgovoru za naš list Džefri Najs

Avaz.ba

11.7.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". AVAZ

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Tuga u dolini bijelih nišana.

Danas obilježavanje 26. godišnjice genocida i kolektivna dženaza: Suze i dove za 19 žrtava. Kosti moga brata nađene su na površini i nisu kompletni skeletni ostaci, ali odlučili smo da se obavi dženaza kako bi imao svoj mezar, kazala nam je Muamera Turčalo. Ovo je samo jedna od bolnih ispovijesti porodica nevino nastradalih u genocidu u Srebrenici.

Komentar dana napisao je Edin Skokić: Sjećanje ne umire. 

Povodom 26. godišnjice genocida u Srebrenici, zajedničku poruku uputili su visoki predstavnik EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Žozep Borelj i komesar za proširenje Oliver Varhelji: U Evropi nema mjesta negiranju genocida.

Džefri Najs, bivši tužilac Haškog tribunala, boravi u Potočarima na obilježavanju 26. godišnjice genocida u Srebrenici. Ovom prilikom ekskluzivno je govorio za „Dnevni avaz“: I Srbija mora priznati genocid. 

Ličnost dana je Hasna Fejzić: Ponos i prkos heroine.

Novoimenovani visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit poručio: Gotovo je s mijenjanjem granica i novim državama na Balkanu.

Bivši radnici "Aluminija" simbolično obilježili dvije godine od gašenja kompanije: Ni posla ni penzije.

Njemačka opet otvara vrata bh. radnicima: Za penzionere više neće imati ko raditi.

Nakon što je Prijedlog zakona o roditeljima njegovateljima upućen u Federalni parlament: Udruženja ukazala na moguću diskriminaciju.

Dok su građani Sarajeva ispraćali tabute s ostacima žrtava genocida Forto i ministri vozali se kvadovima po Bjelašnici. Ovaj potez Vlade pokazuje, u najmanju ruku, politički nemar, a svakako i nedostatak elementarne pristojnosti i poštovanja.

Šokantna ispovijest oca mladića koji je pretučen na Grbavici: Huligani su čekićem napali moga sina i navijače Veleža.

Presuda za zločin u kojem je ubijen čoban: Hašiću 16 godina zatvora za likvidaciju punca.

"Avaz" je bio u posjeti Udruženju „Gračaničko keranje“ koje je prije 10 godina dizajniralo „Cvijet Srebrenice: Jedanaest bijelih latica za žrtve genocida.

Mladi bh. plivači napravili su veliku uspjeh na Evropskom juniorskom prvenstvu. Lana Pudar i Jovan Lekić osvojili su nova odličja za BiH.

Fuad Muzurović, nekadašnji as i trener FK Sarajevo, ali i selektor našeg državnog tima, govorio je za naš list uoči večerašnjeg spektakla i okršaja Engleske i Italije u finalu Evropskog prvenstva: "Azuri" su zaslužili da opet budu na evrops kom tronu.

Našim čitaocima danas poklanjamo prilog Panorama.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku:https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.