EURO 2020

Arnautović: Ovo nema veze s fudbalom

Austrijskom napadaču VAR poništio gol kod rezultata 0:0

Arnautović: VAR mu pokvario proslavu pogotka. AFP

E. Ćosić

27.6.2021

Fudbalska reprezentacija Austrije okončala je takmičenje na Evropskom prvenstvu pošto je sinoć nakon produžetaka izgubila od Italije sa 2:1. 

Nedostajalo je malo sreće, centrimetri su dijelili Austriju od boljeg rezultata, nakon što je Marko Arnautović u 66. minuti postigao gol, ali je isti poništen nakon što je iz VAR sobe signaliziran ofsajd. Upravo je Arnautović ljut zbog toga, iako je odluka bila dobra, kaže da ovo više nema veze s fudbalom.

- Teško mi je naći prave riječi. O ovoj VAR-priči smo već puno pričali. Više ne možete biti sretni zbog gola, uvijek morate čekati dok neki ljudi nešto ne odluče. Bilo da je ofsajd, gol ili prekršaj. To više nema nikakve veze s fudbalom. Ali to moramo prihvatiti. Meni osobno je jako teško. Mislim da se Italija ne bi vratila nakon tog gola. Znamo da imaju kvalitetu, da su dobro igrali i da su jaki - rekao je Arnautović. 

U produžecima su favorizovani "Azuri" uspjeli da slome otpor Austrijanaca, te su tako izborili plasman u četvrtfinale gdje će odmjeriti snage sa boljim iz večerašnjeg duela Belgije i Portugala (21 sat).

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.