EURO 2020

COVID-restrikcije: Englezi su sada u još većoj prednosti u odnosu na ostale

Isti protokoli i restrikcije ne vrijede za UEFA-ine i FIFA-ine službenike, kao i za VIP gledatelje

Englezi su jedini polufinalista koji će imati osjetljivu podršku sa tribina. TWITTER

E. Ćosić

4.7.2021

Oba polufinalna meča, kao i veliko finale igrat će se na Vembliju. Velika prednost domaćeg terena za Engleze sada je još veća, obzirom da zbog COVID-restrikcija britanske vlade praktično neće biti danskih navijača u polufinalnom duelu Engleske i Danske, a na Vembli neće ni Španci, ni Italijani.

Naime, prema restrikcijama britanske vlade svaka osoba koja ulazi u državu mora prvih deset dana provesti u samoizolaciji. Dobro, ne baš svaka, obzirom da će službenici UEFA-e i FIFA-e, kao i VIP gosti biti izuzeti od ovih restrikcija. 

One zapravo obuhvataju samo "obične" Špance, Italijane i Dance, koji bi željeli bodriti svoj državni tim u polufinalnim utakmicama, kao i u eventualnom finalu, ali neće moći. 

Podsjećamo, u utorak polufinalni duel igraju Španija i Italija, a u srijedu će snage odmjeriti Engleska i Danska. Početak obje utakmice planiran je za termin od 21 sat.

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.