KVALIFIKACIJE ZA EP

Selektor Mulahmetović: Opet imamo problema

Bez obzira na to, uspjeli smo da napravimo neki kostur ekipe koja će najvjerovatnije da putuje u Moldaviju na kvalifikacioni turnir

Sa treninga futsal "Zmajica" u Zenici. NSBiH

Piše: G. Šumar

5.7.2021

Ženska futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine će sredinom avgusta ove godine učestvovati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. U sklopu priprema za kvalifikacije bh. reprezentativke su prošlog mjeseca odigrale prijateljski dvomeč sa selekcijom Slovenije i ostvarile dvije pobjede. Druga reprezentativna akcija naše reprezentacije je u toku u Zenici gdje futsal "Zmajice" treniraju od petka.


Liga prvaka

- Nedostaje nam nekoliko igračica, tako da opet imamo problema, rekao je selektor Nijaz Mulahmetović te dodao:

- Bez obzira na to, uspjeli smo da napravimo neki kostur ekipe koja će najvjerovatnije da putuje u Moldaviju na kvalifikacioni turnir. Nažalost, termin kvalifikacija se poklapa sa terminom ženske Lige prvaka tako da nećemo moći da računamo na igračice iz SFK 2000 Sarajevo, a svi znamo šta taj klub predstavlja u našem ženskom nogometu. To je ekipa sa dosta kvalitetnih igračica i nedostajaće nam u kvalifikacijama. S druge strane, ima tu nekih novih djevojaka u odnosu na prošlo okupljanje pa smo s tim dobili neku širinu. Nadamo se da ćemo oformiti respektabilnu ekipu za naše prve kvalifikacije.


Na pripremama 16 igračica

Protivnici bh. timu u kvalifikacijama bit će Moldavija, Nizozemska i Armenija.

Na pripremama u Zenici se nalazi sljedećih 16 igračica: Edna Mašić, Nikolina Todorić, Jovana Vasić, Selma Mešanović, Nikolina Vujadin, Branka Bagarić, Zerina Piskić, Merima Alibašić, Arijana Ćesko, Emina Trumić, Nikolina Milović, Radmila Ždero, Sara Brkić, Mejrema Medić, Vina Crnoja i Dajana Spasojević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.