EURO 2020

Miler prstom uperio u glavnog krivca za loš nastup Njemačke na Euru

Reprezentativac "Elfa" nezadovoljan taktikom zbog koje su se igrači bunili i prije početka prvenstva

Miler: Nijemci zaustavljeni već u osmini finala. TWITTER

E. Ćosić

5.7.2021

Njemačka reprezentacija takmičenje na prvenstvu Evrope okončala je u osmini finala, nakon poraza od Engleske 2:0. Jedan od tragičara "Elfa" bio je Tomas Miler (Thomas Muller) koji je promašio stopostotnu šansu kod jednog gola zaostatka.

Utakmica na Vembliju je bila posljednja za Joakima Leva (Low), koji će nakon 15 godina napustiti klupu Njemačke i prepustiti je mlađem kolegi i nekadašnjem asistentu Hansiju Fliku (Flick). Čini se da će ta promjena, ukoliko ostane u reprezentaciji, odgovarati Mileru, koji je kritikovao Leva i njegovu taktiku.

- Naša fiksacija da ne primimo gol koristeći kompaktnu i obrambenu strategiju čekanja razlog je zašto smo podbacili na Euru - rekao je Miler za "DW Sports". 

I prije početka prvenstva "Bild" je pisao kako su mnogi igrači nezadovoljni taktičkom idejom Leva da igra u formaciji 3-5-2, ali je selektor "Elfa" ostao istrajan u svojoj namjeri.

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.