ŠPANSKI REPREZENTATIVAC

Osim fudbala i zabave, španski fudbaler podstiče djecu da paze na okoliš

Feran Tores je razvio dječiji kamp koji djeci od pet do 16 godina pruža priliku da učestvuju u nezaboravnoj sedmici fudbala, zabave i veselja

Tores: Oduševio javnost. TWITTER

E. Ćosić

18.7.2021

Iako je vrijeme odmora nakon iscrpljujuće sezone, naročito za one fudbalere koji su sa svojim reprezentacijama igrali Evropsko prvenstvo, Feran Tores (Ferran Torres) nastavlja sa radom.

On je razvio dječiji kamp koji djeci od pet do 16 godina pruža priliku da učestvuju u nezaboravnoj sedmici fudbala, zabave i veselja. Međutim, ovog puta je odlučio djecu naučiti i nečemu drugo osim fudbala, pa ih je odveo na lokalnu plažu u Valensiji kako bi skupljali plastiku. Preko 40 djece bilo je uključeno u čišćenje plaže, a sakupili su najmanje 13 velikih vreća plastike.

Inače, Tores je prošlog ljeta Valensiju zamijenio Mančester sitijem u transferu vrijednom 23 miliona eura. Bio je dio španske reprezentacije na minulom Euru, ali je "Crvena furija" zaustavljena u polufinalu gdje je nakon penala (1:1, penali 4:2) bila bolja Italija. Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.