HERTA POTVRDILA

Vedad Ibišević okončao profesionalnu karijeru

Popularni Vedator nije mnogo čekao na novi angažman s obzirom na to da je pristao na ponudu Uprave kluba iz Berlina da ostane u klubu

Ibišević će se zadržati i dalje u Berlinu. Agencije

M. K.

4.8.2021

Iz njemačkog bundesligaša Herte javili su da je nekadašnji bh. reprezentativac i kapiten Zmajeva Vedad Ibišević okončao igračku karijeru u 36. godini.

Popularni Vedator nije mnogo čekao na novi angažman s obzirom na to da je pristao na ponudu Uprave kluba iz Berlina da ostane u klubu i radi s napadačima prvog tima i klupske akademije.

Nakon odluke o povlačenju, Ibišević je izjavio:

- Nakon što je bilo jasno da ću završiti igračku karijeru, imao sam dobre razgovore s upravom Herte, a posebno s Fredijem Bobićem i Pálom Dardaijem. Klub mi je prirastao srcu još od mog boravka u Berlinu. Osjećam se kao "Hertaner" i sretan sam i zahvalan što sada mogu preuzeti ovaj zadatak, rekao je Ibišević.

Ibišević je za Hertu igrao od 2016. do 2020. godine i zabio je 54 gola u 158 utakmica. Igrao je još za Štutgart, Hofenhajm, Ahen, Dižon i PSG.

Podsjetimo, u 82 nastupa za reprezentaciju BiH Ibišević je postigao 28 golova, a posebno će ostati upamćena dva gola, jedan koji je postigao u Kaunasu protiv Litvanije (1:0) za odlazak na Mundijal u Brazilu, te drugi koji je u Brazilu postigao protiv Argentine u porazu našeg tima (2:1) u 1. kolu SP-a.

U nastavku pogledajte jedan od najljepših golova koji je Ibišević postigao u dresu Herte 2016. protiv Brondbija (1:0) u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.