ENGLESKA

Arsenal i Čelzi za prevlast u gradu, Espirito Santo protiv svojih

Derbi susret 2. kola igra se na Emirejtsu

Ova dva rivala su prije početka sezone odmjerili snage u prijateljskom meču. TWITTER

Piše: E. Ćosić

22.8.2021

Danas su na rasporedu još tri susreta engleske Premijer lige, a derbi se igra na Emirejtsu gdje će Arsenal dočekati Čelzi. Taj susret igra se od 17 sati i 30 minuta, a prije londonskog derbija odigrat će se još dvije utakmice. 

Sautempton na svom Sent Merisu dočekuje Mančester junajted, dok će Nuno Espirito Santo predvoditi Totenhem protiv svojih doskorašnjih poslodavaca, Vulvsa.

Trener Arsenala Mikel Arteta muku muči sa izostancima, pa tako danas neće moći računati na Gabriela, Aleksandra Lakazea (Alexander Lacazette), Edija Nketijaha (Eddie Nketiah), Tomasa (Thomas), a upitan je i na stup Martina Odegara (Odegaard) i Pijera Emerika Obamejanga (Pierre-Emerick Aubameyang). Na drugoj strani izostat će Ruben Loftus Čik (Loftus-Cheek) i Kristijan Pulišić (Christian), dok su pod upitnikom N'Golo Kante i Hakim Zijeh (Ziyach). 

Bez obzira što se ovaj meč igra na stadionu Arsenala, favorit za pobjedu je Čelzi. Tako Mozzart na trijumf "Plavaca" ima koeficijent 1.85, dok je trijumf domaćina vrijedan kvote 4.50.

Mančester junajted će nošen pobjedom iz prošlog susreta protiv Lidsa (5:1) tražiti tri boda i protiv Sautemptona, koji je ostao bez prvog napadača Denija Ingsa (Danny) koji se skrasio u Aston Vili. Soton je prvi susret u ovoj sezoni izgubio od Evertona (3:1), pa su danas na popravnom ispitu. I uvom susretu favorit je gost. Tako je koeficijent na pobjedu Mančester junajteda 1.62, dok je pobjeda Sautemptona vrijedna 5.80.

Prema Mozzartu, najneizvjesniji susret bit će onaj sa Molinoa gdje Vulvsi dočekuju Totenhem. Blaga prednost data je londonskim "Pijetlovima" koji će i u ovu utakmicu ući bez prve zvijezde Harija Kejna (Harry Kane) koji još uvijek nije riješio pitanje svoje budućnosti. Snaga Totenhema je i trener Nuno Espirito Santo, koji je do kraja prošle sezone bio trener Vulvsa i dobro poznaje svog današnjeg protivnika. 

Mozzart je na trijumf Totenhema spremio koeficijent 2.55, dok je za Vulvse spremna kvota 2.85. Kompletnu ponudu pogledajte na "Mozzart Bet" sajtu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.