"MODRI" TRAŽE ČUDO

Dinamo pred utakmicu vrijednu 20 miliona eura izbacio bitnog igrača iz ekipe

Trener Krznar u revanš susretu plej-ofa Lige prvaka neće računati na Kristijana Jakića

Krznar: Večeras bez bitnog igrača. GNK DINAMO

E. Ćosić

25.8.2021

Fudbaleri Dinamo Zagreba večeras će na Maksimiru tražiti čudo. "Modri" će u revanš susretu plej-ofa Lige prvaka pokušati nadoknaditi 0:3 iz prve utakmice protiv moldavskog prvaka, Šerifa iz Tiraspola. Hrvatskog prvaka je svakako očekivao težak zadatak, ali situacija na Maksimiru nije najbolja, a kao "šlag na tortu" došlo je izbacivanje Kristijana Jakića iz tima.

Sjajni fudbaler se pobunio jer želi transfer, a Dinamo ga je za kaznu izbacio iz prve ekipe. Jakić je imao ponudu Ajntrahta iz Frankfurta i želio je otići, međutim "Modri" su odbili ponudu njemačkog bundesligaša jer su već ostali bez Lovra Majera. Upravo je Majer bio prva želja Ajntrahta, a kada je on potpisao za Ren, Nijemci su se okrenuli Jakiću.

Dinamo nije želio ostati bez još jednog bitnog fudbalera, pa su odbili ponudu, međutim Jakića večeras neće biti u utakmici vrijednoj preko 20 miliona eura, koliko donosi nagrada za plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

"Modri" su favorit za pobjedu, međutim njima je večeras potrebna pobjeda od četiri gola razlike. Mozzart na trijumf Dinama daje koeficijent 1.47, dok je kvota na Šerif 7.00

Pored utakmice na Maksimiru, večeras su na rasporedu još dva revanša plej-ofa. U Danskoj se sastaju Brondbi i Salzburg, a gosti iz Austrije brane prednost iz prvog meč (2:1). I večeras su favoriti, pa tako Mozzart na trijumf Salzburga daje koeficijent 1.65, a za pobjedu Brondbija je spremna kvota 5.10.  U Karikvu će snage odmjeriti Šahtar i Monako (1:0). Ovo je najneizvjesniji duel koji se igra večeras, čemu svjedoče kvote. Koeficijent na pobjedu Šahtara je 2.85, a na Monaco 2.50

Kompletnu ponudu pogledajte na "Mozzart Bet" sajtu i odigrajte onlajn.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.