PREMIJER LIGA BIH

Bilbija tragičar "Plemića": Hrabro Posušje odoljelo Zrinjskom

Susret završen bez golova

Mirovale mreže na Mokrom Docu. HŠK POSUŠJE

Piše: E. Ćosić

29.8.2021

Utakmica sedmog kola Premijer lige BiH između Posušja i Zrinjskog odigrana na Mokrom Docu završena je bez golova. Najbolju priliku imao je Zrinjski, ali Nemanja Bilbija nije uspio iskoristiti jedanaesterac u 75. minuti.

Posjušje je imalo i igrača manje od 52. minute kada je isključen defanzivac Slavko Brekalo. Početak meča na Mokrom Docu nije bio najzanimljiviji. Prva prava prilika zabilježena je u 36. minuti kada je velika šansu imao veznjak Zrinjskog Ivan Bašić, ali on je umjesto da šutira pokušao biti nesebičan.

U 49. minuti viđena je zanimljiva scena, kada je fudbaler domaćih Luka Begić topovski šutirao, ali je pogodio sudiju, te ga oborio s nogu. U 52. minuti Brekalo je startovao na Marija Tičinovića i zaradio isključenje, ali ni to nije pomoglo "Plemićima". 

Bilbija je imao odličnu šansu u 72. minuti, kada mu je loptu spustio Anes Mašić, ali napadač "Plemića" nije bio precizan sa pet metara. I onda penal za goste u 75. minuti, a isti igrač je pogodio samo stativu.

Posušje nakon reprezentativne pauze gostuje Rudaru u Prijedoru, dok će Zrinjski u okviru 8. kola gostovati Leotaru. "Plemiće" u periodu od 11. do 18. septembra očekuju tri utakmice. Zrinjski će nakon Leotara igrati zaostali meč 2. kola protiv Veleža (15.09.), a tri dana kasnije na megdan im stiže Rudar.



Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.