ISKUSNI NAPADAČ

Mersudin Ahmetović postao rekorder sarajevskog derbija

Najbolji strijelac Sarajeva u derbiju od nezavisnosti države

Ahmetović: Iza sebe ostavio Škoru, Turkovića i Rahmanovića. ARHIV

E. Ćosić

23.9.2021

Mersudinu Ahmetoviću ni godine ni povrede ne mogu ništa. Iskusni napadač je sinoć u 144. ukupnom vječitom derbiju postigao gol za vodstvo protiv Željezničara (2:0), te tako postao rekorder kada je riječ o golovima za Sarajevu u duelima sa gradskim rivalom.

Ovaj 36-godišnji napadač se nedavno vratio nakon teške povrede, a sinoć je od prve minute zaigrao u velikom derbiju, te pokazao Goranu Sabliću da nije pogriješio što mu je dao prednost u odnosu na Dražena Bagarića.

Kada se računaju samo prvenstveni derbiji u nezavisnoj Bosni i Hercegovini, Ahmetović je postigao pet golova. Iza njega je sa pogotkom manje ostao Alen Škoro, a po tri imaju Almir Turković i Amar Rahmanović.

Pored toga, on je po broju prvenstvenih utakmica na drugom mjestu.

Osim toga, Ahmetović je sada u ukupnom zbiru svih prvenstvenih utakmica na visokom drugom mjestu. Iza sebe je ostavio Safeta Sušića, Ranka Petkovića i upravo Alena Škoru, koji su postizali po četiri gola u prvoligaškim derbijima, a ispred njega je ostao još samo veliki Asim Ferhatović Hase koji je šest puta tresao mrežu Željezničara, podatak je do Facebook stranice "Bordo vremeplov".

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.