MUP HNK

Uhapšene još tri osobe zbog napada na sudije u tunelu Lendava

Tri osobe su lišene slobode i prebačene u Policijsku upravu Konjic na daljnu obradu, rekao je Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK-a

Napadači su palicama i metalnim šipkama razbili stakla nakon čega su u automobil ubacili baklju. Arhiva

G. Š. / Bljesak.info

1.10.2021

Pripadnici MUP-a HNŽ-a su četvrtak oko 14,40 sati lišili slobode M.M., E.P. i A.G., iz Mostara zbog sumnji da su učestvovali u napadu koji se dogodio u tunelu Lendava, nakon prekinute utakmice Velež – Borac, potvrđeno je za Bljesak.info.

'- Tri osobe su lišene slobode i prebačene u Policijsku upravu Konjic na daljnu obradu. U svojstvu su osumnjičenih zbog događanja u tunelu Lendava, odnosno napada na službenike Nogometnog saveza BiH, rekao je to Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK-a.

Od navedenih su uz potvrdu privremeno izuzeti mobiteli. Dan ranije su pripadnici MUP-a uhapsili F. L. (2000) iz mjesta Domanovići kod Čapljine zbog osnovanih sumnji da je učestvovao u napadu na Sabriju Topalovića i njegove kolege prije sedam dana u tunelu Lendava. F. L. je nakon uhićenja zadržan u prostorijama Policijske uprave Čapljina, nakon čega je predat policijskim službenicima Policijske uprave Konjic na dalje postupanje, budući da oni vode istragu u ovom slučaju.

Podsjetimo, nakon utakmice Velež - Borac, 21. septembra u 23:45 sati u tunelu Lendava nedaleko Jablanice presretnuto je vozilo glavnoga sudije Sabrije Topalovića, Mercedes, a u kojem su bile dvije službene osobe s utakmice, pomoćnik Admir Šehović i supervizor suđenja Adnan Alispahić. Napadači su palicama i metalnim šipkama razbili stakla nakon čega su u automobil ubacili baklju. Automobil je skoro u potpunosti izgorio, a tjelesne povrede je zadobio Alispahić kojem je pomoć ukazana u Domu zdravlja u Jablanici.






Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.