KVALIFIKACIJE ZA EP

Starčević: Korigujemo greške koje smo pravili

Spremili smo se da se sutra suprotstavimo Italiji na najbolji mogući način, rekao je selektor "Zmajića"

Sa jučerašnjeg treninga "Zmajića" u Zenici. NSBiH

Piše: G. Šumar

7.10.2021

Mladi fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine sutra će na zeničkom Bilinom polju odigrati meč kvalifikacija za Euro 2023 sa vršnjacima iz Italije.

- Na pripremama smo radili kvalitetno, gradili smo atmosferu na bazi dobre igre koju smo prikazali protiv Švedske, rekao je selektor "Zmajića" Slobodan Starčević i dodao: 


Italija je favorit naše grupe

- Nastojali smo da naglasimo dobre stvari koje smo radili u proteklom periodu, a da greške koje smo pravili korigujemo. Slijedi nam meč sa jakim protivnikom koji je i favorit u našoj grupi. Svjesni smo njihovih i individualnih i timskih kvaliteta. Spremili smo se da se sutra suprotstavimo Italiji na najbolji mogući način, da odigramo što bolje možemo i pokušamo napraviti dobar rezultat.“

Naš mladi reprezentativac Milan Savić je istakao da naš tim uvijek protiv favorizovanih protivnika pruži maksimum.

- Došli smo na ovo okupljanje sa otprilike istim igračima kao i prošli put. To je u neku ruku dobro jer imamo kontinuitet, dobro se poznajemo i upoznati smo sa radom selektora i njegovog stručnog štaba. Već na prvom treningu osjetila se ta energija koja nam je potrebna i koja nas je pratila sve vrijeme priprema. Spremni smo za meč sa Italijom koja ima odličan tim. Mi imamo takav mentalitet da protiv favorizovanih ekipa uvijek pružimo i više od maksimuma i nadam se da će tako biti i ovaj put i da ćemo ostvariti povoljan rezultat.“

Utakmica U-21 selekcija Bosna i Hercegovina-Italija na programu je sutra u 17.30 sati na Bilinom polju u Zenici. uz direktan prenos na Arena Sport TV.


Raspored i poredak

 U petak, osim utakmice BiH – Italija, u okviru ove grupe igraju i Švedska – Crna Gora (18 sati) te Republika Irska – Luksemburg (18.15). Poredak grupe F: Švedska 7 (3 utakmice), Italija 6 (2), Irska 4 (2), Crna Gora 4 (4), BiH 2 (2) i Luksemburg 1 (4).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.