SLABA IGRA MLADOG TIMA

Drugi poraz BiH u kvalifikacijama: Mladi Italijani odnijeli bodove iz Zenice

Za nepunih pola sata utakmice Italija je već imala prednost 2:0 u Zenici

U21 selekcija BiH upisala poraz protiv mladih "Azura". FSBiH

M. K.

8.10.2021

Fudbalska selekcija BiH do 21 godine ugostila je večeras Italiju na Bilinom polju, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, i doživjela poraz rezultatom 1:2.

Italijani su u Zenicu doputovali kao veliki favoriti i predvođeni mladim igračem Milana, Sandrom Tonalijem, a dobrim dijelom meča to su i opravdali, mada zasluge za odličnu igru gostiju, pogotovo u prvom poluvremenu, pripadaju i našoj selekciji koja je u tom periodu potpuno podbacila i nije uputila nijedan udarac u okvir gola.

Za nepunih pola sata Italija je već imala prednost 2:0.

Prvo je Kaleb Okoli (Caleb) pogodio na asistenciju Tonalija u 19. minuti za 0:1 Italije, da bi Emanuel Vinjato (Vignato), ponovo nakon asistencije Tonalija, povisio vodstvo gostiju na 0:2 u 27. minuti meča. 

U nastavku se izabranici Slobodana Starčevića bude, zaigrali su nešto ofanzivnije, pa smo preko Adriana Barišića u 80. minuti smanjili na 1:2.

Do kraja se rezultat nije više mijenjao, pa su tri boda otišla u Italiju koja sad ima devet bodova, dok je BiH ostala na dva.

BiH je večeras igrala u sastavu:

Nikola Ćetković, Amar Dedić, Jovan Pavlović, Adrian Leon Barišić, Nenad Nikić, Igor Savić (77. Saša Marjanović), Amar Begić, Ivan Bašić (62. Đani Salčin), Andrija Drljo (62. Enver Kulašin)., Milan Savić (46. Belmin Mešinović), Anes Mašić (73. Faris Zubanović).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.