AFRIČKE KVALIFIKACIJE

Novinar naljutio Halilhodžića: Pobijedili smo 4:1, nervirate me sa takvim pitanjima

Izabranici bh. stručnjaka pobijedili Gvineju i izborili plasman u drugi krug kvalifikacija za Mundijal

Halilhodžić: Maroko nepobjediv pod njegovom trenerskom palicom. SCREENSHOT

E. Ćosić

13.10.2021

Fudbaleri Maroka sinoć su pobijedili Gvineju sa 4:1, te tako izborili plasman u drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Selekcija, koju sa klupe predvodi prekaljeni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, završila je posao u grupi dva kola prije kraja. 

Halilhodžić ne zna za poraz u zvaničnim utakmicama otkako je preuzeo Maroko, a jedini poraz uopće upisao je u pripremnom susretu protiv Gabona, kada je bilo 2:3. Iako popularni Vaha bilježi odlične rezultate, nalazi se pod velikom lupom. 

Navijači Maroka pritiskaju Halilhodžića, novinari također, a ponajviše zbog čelične ruke. Halilhodžić je iz ekipe odstranio nekoliko velikih zvijezda i uprkos tome ostvaruje odlične rezultate. Novinari su ga nakon utakmice protiv Gvineje pitali da li žali zbog taktičkih promjena koje je napravio u ovom susretu.

- Zašto bih žalio? Pa, pobijedili smo 4:1. Ne shvatam zašto me to pitate. Savladali smo odličnu ekipu sa 4:1, igrali smo odlično. Ovo nam je treća utakmica u sedam dana i mnogi momci su umorni i usprkos promjenama smo pobijedili - rekao je Halilhodžić, te dodao:

- Ne znam šta očekujete od ekipe. Nervirate me sa takvim pitanjima. Nevjerovatno - odbrusio je bh. stručnjak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.