OBILJEŽIO JEDNU ERU

Legendarni Vahidin Musemić danas slavi 75. rođendan

Za bordo tim sakupio je 182 meča, postigavši pri tome 83 gola, što ga svrstava među pet najboljih klupskih strijelaca svih vremena

Musemić rođen iste godine kada je osnovan bordo klub. FK SARAJEVO

M. K.

29.10.2021

Legendarni napadač FK Sarajevo i reprezentacije bivše Jugoslavije, Vahidin Musemić, danas slavi 75. rođendan.

Musemić je rođen u Janji, 29. oktobra 1946, iste godine kada je osnovan i njegov voljeni klub, koji je nedavno proslavio također svoj 75. rođendan, a član Sarajeva koje mu je obilježilo karijeru, ali i cijeli život, postao je s 15 godina.

Za bordo tim sakupio je 182 meča, postigavši pri tome 83 gola, što ga svrstava među pet najboljih klupskih strijelaca svih vremena. Računajući i nezvanične utakmice, Musemić je upisao 293 nastupa i postigao 169 golova.

Poseban pečat ostavio je u reprezentaciji Jugoslavije za koju je odigrao 17 mečeva i postigao devet golova, a najzaslužniji je bio za odlazak za na Euro 1968. kada je u dvomeču s Francuzima postigao tri gola. Jugoslavija je na tom Euru bila vicepvak.

Pored Sarajeva, Musemić je igrao i za Nicu gdje je već u prvoj sezoni postigao 11 golova u 21 utakmici, ali su ga povrede spriječile da napravi nešto više u narednim godinama, ali i inače tokom karijere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.