OGORČEN SUĐENJEM

Presedan trenera Atalante: Gasperini namjerava na zanimljiv način protestvovati protiv sudija

Iskusni Italijan uprkos tome što nije suspendiran planira utakmicu pratiti sa tribina

Gasperini: Odradio suspenziju u srijedu protiv Sampdorije. TWITTER

E. Ćosić

29.10.2021

Trener Atalante Đian Pijero Gasperini (Gian Piero) najavio je protest protiv sudija i njihovih odluka. Naime, Gasperini je najavio da će i narednu utakmicu svog tima, onu za vikend protiv Lacija, pratiti s tribina, iako je suspenziju već odradio.

Podsjećamo, on je prošlog vikenda zaradio isključenje protiv Udinezea, a suspenziju je odradio u srijedu protiv Sampdorije. Iako može biti na klupi za meč sa Laciom, on to ne želi. To je vid protesta koji Gasperiniji upućuje prema sudijama.

Ukoliko učini najavljeno, to će biti presedan, kako u italijanskom, tako i u evropskom fudbalu, jer se ne pamti da je jedan trener odlučio na ovaj način protestvovati protiv sudija.

- Moram još odlučiti što ću tačno učiniti, ali jako mi je teško šutjeti na neke stvari koje se događaju tijekom utakmice. Ne razumijem faulove, igranja rukom, a ni općenito kako VAR funkcionira. Dugo sam u fudbalu, ali nije mi jasno - rekao je Gasperini.

Atalanta i Lacio svoju utakmicu 11. kola igraju u subotu (15:00). Tim iz Bergama susret dočekuje sa 5. mjesta sa 18 bodova, a mjesto ispod je Lacio sa bodom manje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.