TRENER ATALANTE

Gasperini: Sudije su zaštićene, trebaju i oni dolaziti na presice

Iskusni strateg jedan je od četiri trenera koja su ovog vikenda zaradili crveni karton u Seriji A

Gasperini: Zaradio isključenje. TWITTER

E. Ćosić

25.10.2021

Trener Atalante Đian Pijero Gasperini (Gian Piero) nije bio zadovoljan suđenjem na utakmici 9. kola Serije A između njegovog tima i Udinezea koji je završen bez pobjednika (1:1).

Iskusni strateg je u finišu utakmice zaradio i crveni karton, što je bio povod za paljbu po djeliocima pravde s kojima nije zadovoljan. Kako kaže, previše su zaštićeni.

- Nisam na nikoga bio ljut, i nemam pojma zašto sam opomenut. Došao je do mene, dao mi žuti karton, nisam rekao ništa, i onda sam dobio i crveni. Ovo je veliko pitanje za sudije, jer niko se pored terena nije ni na što žalio – objasnio je Gasperini, te rekao kako su sudije problem:

- Oni nikad ne objašnjavaju svoje poteze, nikad ne odgovaraju za pogreške. I oni su također profesionalci, stoga bismo im trebali omogućiti da budu profesionalci poput nas i da dođu pred predstavnike medija, jer ja stvarno ne znam što je on mislio da je čuo ili vidio. Vrijeme je da sudije prestanu biti zaštićeni.

Zanimljivo, Gasperini je jedan od četvorice trenera koji su pocrvenili u ovom kolu Serije A. Pored njega, isključenja su zaradili Žoze Murinjo (Jose Mourinho), Lućano Spaleti (Luciano Spalletti) i Simone Inzagi (Inzaghi).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.