TRI GOLA U DVOMEČU

Ronaldo se "osvetio" predsjedniku Atalante: Izjednačio skor iz Juventusa u samo dvije utakmice

Perkasi poručio da je Portugalac sjajan igrač, ali da slabo igra protiv njegovog tima

Antonio Perkasi i Kristijano Ronaldo. AVAZ

E. Ćosić

3.11.2021

Kristijano Ronaldo (Cristiano) ponovo je spasio Mančester junajted i Ole Gunara Solskjera (Gunnar Solskjaer). Tim je spasio poraza, a Norvežanina od otkaza. 

Iako je Atalanta dva puta vodila, na kraju je Junajted neporažen napustio Bergamo. Portugalac je postigao oba gola za "Crvene đavole", a izbrojao je tri u dvomeču s italijanskim timom u grupnoj fazi Lige prvaka ove sezone, pošto je pogodio i u prvoj utakmici na Old Trafordu.

Predsjedniku Atalante Antoniju Perkasiju (Percassi) je na naplatu došla izjava sedam dana prije utakmice na Old Trafordu (20. oktobra), kada je prvi čovjek tima iz Bergama poručio da je Ronaldo veliki igrač, ali da slabo igra protiv Atalante.

- On je sjajan igrač, ali ga morate pitati šta on misli kada igra protiv Atalante - rekao je Perkasi, aludirajući na to da je Ronaldo u osam prethodnih okršaja s Atalantom odigrao osam utakmica i postigao tri gola, a Juventus je u tom periodu zabilježio samo jedan trijumf, četiri remija, te poraz.

Ipak, Ronaldo se na najbolji način "osvetio" Perkasiju, pošto je sada u dvomeču s Atalantom postigao tri pogotka kojima je svojoj ekipi donio pobjedu i remi. Tako je izjednačio skor koji je imao u osam nastupa za Juventus.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.