TRANSFERI NA POMOLU

Konte pripremio listu želja: Italijan želi nekoliko zvijezda Serije A

Posebno želi angažovati veznjaka Milana, Frenka Kesija, što je i realno jer Milan ne želi ispuniti nove želje ovog igrača u vezi godišnje plate

Konte je preuzeo Sparse koji se nalaze u krizi. GETTY IMAGES

M. K.

4.11.2021

Italijanski stručnjak Antonio Konte (Conte) nije trošio mnogo vrijeme nakon preuzimanja Totenhema, a nakon što je obišao ekipu na svom prvom treningu, sjeo je s čelnicima kluba i govorio o pojačanjima koja bi volio vidjeti u Londonu.

Ugledna "Gazzetta dello Sport" javlja kako je Konte već smislio koja bi imena trebala da slete na Otok u zimskom i ljetnom prelaznom roku.

"Konte je jasno ljudima u Totenhemu rekao da ekipi trebaju novi igrači kako bi je on mogao restartovati. On ima planove i za zimski i za ljetni prijelazni rok, a za očekivati je da će već u januaru dovesti ozbiljne igrače", piše "Gazzetta".

Italijani tvrde da Konte na zimu želi dovesti Interovovg stopera Stefana de Vrija, a drugi igrač na njegovoj listi je Manuel Lacari (Lazzari), napadač Lacija. Posebno želi Konte angažovati veznjaka Milana Frenka Kesija (Franck Kessie) što je i realno jer Milan ne želi ispuniti nove želje Kesija, a one su osam miliona eura za godišnju platu. "Sparsi" su  već stupili u kontakt sa igračem, navodi "Gazzeta".

Posljednja želja na Konteovoj listi navodno je sjajni srbijanski napadač Dušan Vlahović iz Fiorentine, a za njega je opasno zagrizao i Juventus.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.