ITALIJANSKI STRUČNJAK

Konte uveo zabrane fudbalerima Totenhema, prva meta bila je ishrana

Svaki igrač mora fizički da napreduje kako bi se uklopio u moju ideju fudbala, rekao je Italijan

Konte: Nezadovoljan zatečenim stanjem. TWITTER

E. Ćosić

10.11.2021

Italijanski stručnjak Antonio Konte (Antonio Conte) nedavno je preuzeo Totenhem. Međutim, Konte nije zadovoljan stanjem koji je iza sebe ostavio njegov prethodnik Nuno Espirito Santo, pa je odlučio da uvede brojne zabrane fudbalerima.

Prva zabrana tiče se ishrane. Italijanski trener smatra da pojedini igrači imaju problema s viškom kilograma. Ti fudbaleri će morati pod hitno da skinu kile, a i ostali će morati pripaziti kako se ne bi našli u sličnom problemu. Konte je donio odluku da će od sada svi zajedno ručati u klubu, a na meniju će biti namirnice koje menadžer predloži. Zabranjena je masna hrana, majoneza, kečap, kao i šećeri.

- Svaki fudbaler mora fizički da napreduje kako bi se uklopio u moju ideju fudbala. Moraju da povećaju svoj kapacitet da pate… Dva ili tri tri dana treninga nedjeljno je premalo vremena da odgovorimo na sva pitanja koja nas muče. Nadam se da će ostati posvećeni, morat ćemo ako želimo da negativno pretvorimo u pozitivno - rekao je Konte.

Inače, Italijan je vodio "Pijetlove" na dvije utakmice. Debitovao je pobjedom protiv Vitezea (3:2) u Konferencijskoj ligi, a za vikend je njegov tim odigrao bez golova na gostovanju kod Evertona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.