ZA SVE KRIV TRANSPARENT

Žena koja je napravila nezapamćen sudar na Tour de France kažnjena sa 1.200 eura

Na sudu je izjavila kako nije imala porušiti bicikliste, te da je samo željela pozdraviti dedu i nanu, velike ljubitelje Tour de Francea

Toni Martin je udario u transparent i pao, nakon čega je palo još nekoliko desetina biciklista. avaz

E. Ćosić

9.12.2021

Žena koja je na prvoj utrci ovogodišnjeg "Tour de Francea" napravila pometnju i uzrokovala nezamapćen sudar je danas kažnjena sa 1.200 eura, odlučio je sud u Bretaniji.

Ona se prijavila vlastima nekoliko dana poslije sudara, a protiv nje je podnesena tužba za nenamjerno izazivanje povreda i ugrožavanje drugih lica. Tužilaštvo je tražilo četveromjesečnu uslovu kaznu zatvora. Također, platit će i simboličnu naknadu od jednog eura francuskom udruženju profesionalnih biciklista. 

Na suđenju je rekla kako nije imala namjere uzrokovati nesreću, te da je samo željela pozdraviti dedu i nanu, inače velike ljubitelje "Tour de Francea".

Podsjećamo, na prvoj utrci ovogodišnjeg "Tour de Francea" došlo je do nezapamćenog sudara kada se žena, koja je bila među gledaocima i držala veliki kartonski transparent, okrenula, a biciklista Toni Martin je udario u transparent i pao.

Nakon toga je više od deset biciklista naletjelo na Martina i svi su pali. Snimak nesreće je postao viralan, a brojni korisnici društvenih mreža su pisali kako nisu vidjeli gori sudar otkad prate svjetski biciklizam. 






Anketa



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.