ENGLESKA

Odgođene dvije utakmice Premier lige

Možemo potvrditi da je odgođena naša utakmica s Lidsom na Anfildu 26. decembra, saopćeno je iz Liverpula

Mane i Salah. Arhiva

G. Š.

23.12.2021

Utakmica 18. kola Premier lige Liverpul - Lids odgađa se zbog previše slučajeva koronavirusa u gostujućoj ekipi. Također, odgađa je i utakmica između Volvesa i Votforda. Obje utakmice trebale su biti odigrane u nedjelju od 13.30 sati.

- Možemo potvrditi da je odgođena naša utakmica s Lidsom na Anfildu 26. decembra. Utakmica će biti odgođena nakon što je Premier liga donijela odluku da se ne može odigrati nakon broja pozitivnih slučajeva koronavirusa unutar ekipe Lidsa, saopćeno je iz Liverpula.

Odgođena je i utakmica između Volvesa i Votforda, također, zbog nedovoljnog broja igrača.

- Uprava je zaključila da Lids neće moći odraditi utakmicu ovog vikenda zbog broja igrača s Covid-19, povreda i bolesti. Klupski trening centar također je zatvoreno nakon konsultacija s britanskom zdravstvenom sigurnosnom agencijom i Premier ligom. Votford i dalje ima nedovoljan broj igrača za tim nakon što je njihova utakmica protiv Kristal Palasa prošle subote odgođena zbog infekcije koronavirusom. Zbog izlaska igrača iz izolacije, očekuje se da će Votford biti na raspolaganju za njihov susret u utorak, 28. decembra, protiv Vest Hem, saopćili su iz Premier lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.