FUDBALER LIVERPULA

Aleksander Arnold protiv Čelzija juri veliki jubilej

Derbi 21. kola danas igraju Čelzi i Liverpul

Aleksander Arnold: Postigao 12 golova uz 53 asistencije na 199 utakmica za "Redse". twitter

E. Ćosić

2.1.2022

U okviru 21. kola engleske Premijer lige danas je na programu četiri meča, a kao "šlag na tortu" je posljednji duel dana, kada se od 17:30 sastaju Čelzi i Liverpul. 

Pravi derbi i okršaj drugoplasirane i trećeplasirane ekipe. Ovo bi mogla biti posebna utakmica za dvojicu igrača Liverpula, naročito za Trenta Aleksandera Arnolda (Alexander) kojem će današnji meč biti jubilarni 200. u dresu Liverpula. 

On je za "Redse" debitovao u oktobru 2016. godine, a od tada je postigao 12 golova i zabilježio 53 asistencije. Tako bi Arnold postao 114. igrač Liverpula koji bi došao do brojke od 200 nastupa u crvenom dresu, a 4. najmlađi poslije Majkla Ovena (Michael Owen), Robija Faulera (Robbie Fowler) i Fila Tompsona (Phil Thompson).

Njegov saigrač Fabinjo (Fabinho) bi također trebao doći do velikog jubileja. Naime, današnja utakmica za Brazilca će biti 100. u dresu Liverpula u Premijer ligi.

U jednoj ovakvoj utakmici nema favorita, ekipe su u bod razlike - Čelzi ima 42, ali i utakmicu više, što se vidi i po koeficijentu koju je za svoje igrače spremila kladionica Mozzart. Kvota na pobjedu tima sa Stemford Bridža je 2.75, dok je koeficijent na trijumf Liverpula 2.80. Kompletnu ponudu pogledajte na "Mozzart Bet" sajtu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.