DANAC OTVORIO DUŠU

Eriksen: Želim igrati u Kataru, moje srce nije prepreka

San mu je da se vrati u reprezentaciju

Eriksen: Pretrpio srčani udar. AGENCIJE

A. V.

5.1.2022

Kristijan Eriksen (Christian) je za dansku televiziju DR1 TV ekskluzivno progovorio o teškim trenucima u svojoj karijeri.

Govorio je o trenutku kada je doživio srčani udar na Euru, ali i želji da se vrati u reprezentaciju.

- Bilo je čudno jer nisam očekivao da će ljudi slati cvijeće, jer sam umro na pet minuta. Bilo je vrlo neobično, ali je jako lijepo od svih i bila mi je velika pomoć što sam primio svu tu podršku - poručio je Eriksen.

Danac nije igrao od 12. juna prošle godine kada je pretrpio srčani udar u završnici prvog poluvremena na utakmici između Danske i Finske na Euru. Sada traži novi klub, a velika mu je želja učešće na Svketskom prvenstvu u Kataru.



- Moj cilj je da igram na Svjetskom prvenstvu u Kataru. To je moj način razmišljanja sve vrijeme. To je cilj, san. Hoću li biti izabran, to je druga stvar. Moj san je da se vratim. Osjećam se bolje, fizički sam u vrhunskoj formi. Želim da dokažem da sam krenuo dalje i da mogu ponovno da igram u reprezentaciji. Opet, na selektoru je da odluči. Ali moje srce nije prepreka - kazao je Eriksen.

On je nedavno raskinuo ugovor s Interom jer u Italiji ne dozvoljavaju da se igra s pejsmejkerom. Karijeru bi mogao nastaviti u engleskoj Premijer ligi, gdje je već nosio dres Totenhema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.