SERIJE A

Napoli se mučio protiv Sampdorije, Atalanta razbila Udineze

Junak Napolitanaca bio je Andrea Petagna

Napoli minimalnim rezultatom do tri boda. TWITTER

I. Ćosić

9.1.2022

U okviru 21. kola Serije A fudbaleri Napolija savladali su Sampdoriju na domaćem terenu. Junak susreta bio je Andrea Petagna. 

Napolitanci dominirali

Poslije gužve i odbijene lopte, Petagna je u 43. minutu susreta sa osam metara pokazao zavidnu tehniku i volejom, lijevom nogom, je zatresao mrežu. Ovo je njegov prvi gol još od 29. avgusta.

Bolji su bili Napolitanci tokom cijelog meča, ali je golman Đenovljana Audero imao nekoliko izvrsnih intervencija.

Ovom pobjedom, Napoli ima 43 boda iz 21 utakmice i zauzima treće mjesto. S druge strane, Sampdorija je 15. na tabeli sa 20 bodova.

Atalanta na poluvremenu završila priču

U drugom meču u istom terminu, Atalanta je pobijedila Udineze sa 6:2 u gostima. Već na poluvremenu je bilo 3:0, a golove su postigli Mario Pašalić, Luis Muriel i Ruslan Malinovski (Malinovsky).

Autogol Berata Djimsitija u 59. minutu donio je blagu nadu Zebrama, prije nego što je Muriel svojim drugim pogotkom definitivno riješio pitanje pobjeednika. To je njegov 50. pogodak u dresu Atalante.

Do kraja su viđena još tri gola – Beto je u 88. minutu smanjio na 2:4, zatim je Joakim Mele (Maehle) dao gol u 89, a konačni rezultat postavio je Mateo Pesina (Matteo Pessina) u nadoknadi.

Ekipa iz Bergama četvrta je na tabeli sa 41 bodom, dva manje i mečom manje od Napolija, dok je Udineze 14. sa 20 bodova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.