KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL

Kanadu milimetri dijele od plasmana u Katar

Važne pobjede ostvarili i SAD i Meksiko

Kanađani slavili protiv El Salvadora. AFP

A. V.

3.2.2022

Fudbalska reprezentacija Kanade ostvarila je još jednu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine i sada je tek milimetri dijele od plasmana u Katar.

U susretu 11. kola kvalifikacija zone KONKAKAF, Kanada je na gostovanju u El Salvadoru slavila sa 2:0 ostvarivši sedmu pobjedu uz četiri remija.

Kanada sada ima osam bodova više od četvrtoplasirane Panama, a do kraja kvalifikacija još su tri kola. Podsjetimo tri prve reprezentacije će se direktno kvalificirati na SP, a četvrtoplasirana ekipa ide u interkontinentalno doigravanje.

Pobjedu Kanadi, koja je do sada samo jednom sudjelovala na Mundijalu, 1986. godine, donijeli su Atiba Hačinson (Hutchinson - 66') i Džonatan Dejvid (Jonathan David - 90+3').

Važne pobjede ostvarili su i SAD, te Meksiko.

Amerikanci su Sent Polo u Minesoti pobijedili Honduras sa 3:0, a golove su zabili Veston Mekeni (Weston McKennie - 8'), Voker Cimerman (Walker Zimmerman - 37') i Kristijan Pulišić (Christian Pulisic - 67').

Meksiko je kod kuće pobijedio Panamu rezultatom 1:0, a pogodak odluke zabio je Raul Himenes (Jimenez) iz kaznenog udarca u 80. minuti.

Tri kola prije kraja kvalifikacija Kanada vodi sa 25 bodova, SAD i Meksiko imaju po 21 bod, dok je Panama četvrta sa 17 bodova.

U igri za dodatne kvalifikacije je i Kostarika sa 16 bodova, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.