ASOVI U PENZIJI

Aguero: Osjećam kako moje srce ne radi adekvatno

Kada pokušam igrati nogomet, ostanem bez daha

Serhio Aguero. Arhiva

G. Š.

16.2.2022

Argentinski napadač Serhio Aguero (Sergio - 33) sredinom decembra prošle godine objavio je da odlazi u fudbalsku penziju zbog problema sa srcem.


Ostanem bez daha

Tako je za Barcelonu odigrao samo pet utakmica, nakon što je prethodno bio član Independientea, madridskog Atletika i Mančester sitija, a danas je na društvenim mrežama odgovarao na pitanja navijača i izrazio zabrinutost za svoje zdravstveno stanje, prenose SN.

- Ponekad se zapitam hoću li ikada više moći sprintati. Osjećam kako moje srce ne radi adekvatno, istakao je Aguero i dodao:

- Kada pokušam igrati nogomet, ostanem bez daha

Agueru je bilo jako teško priznati da više ne može igrati nogomet.

- Prvih 15 dana nakon posljednje utakmice je bilo grozno. Mislio sam da će sve biti u redu, ali kada sam došao u bolnicu pa su me ostavili u maloj sobi punoj monitora znao sam da se nešto loše događa. Nakon dava dana u bolnici postao sam nervozan, otkriva Argentinac.


Zašto biti tako agresivan?

Aguero je odgovorio i jednom fanu, koji ga je nazvao 'kukavicom', zbog toga što nije javno rekao da su mu problemi sa srcem nastali zbog vakcinacije protiv koronavirusa.

- Oops, zašto biti tako agresivan? Ne znam što je uzrok zbog kojeg sam moramo prestati s nogometom, još uvijek ne znam. Može biti zbog kovida ili vakcinacije ili nečeg trećeg, ali to se dogodilo i sada se moram brinuti za sebe. Ali znam da sam i prije imao nešto, a zbog čega se aktiviralo ne znam, napisao je Aguero.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.