NEUGODAN PORAZ

Inzagi: Ljut sam zbog pristupa današnjem meču, i dalje smatram da imamo najbolji napad

Jako sam ljut zbog toga pristupa današnjem meču. Imali smo tri dana nakon utakmice u srijedu protiv Liverpula, razgovarali smo o tome, kaže trener Intera

Inzagi ljut na svoj tim. AFP

M. K.

20.2.2022

Inter i Sasuolo sastali su se danas u okviru 26. kola Serije A, a gosti su priredili veliko iznenađenje i slavili rezultatom 0:2.

Golovima Đakoma Raspadorija (Giacomo) (8.) i Đanluke Skamake (Gianluca Scamacca) (26.), gosti su poveli 0:2 u prvom dijelu utakmice. Kapiten BiH Edin Džeko je ušao u igru u 46. minuti i ispromašivao se u nastavku meča.

Nakon poraza trener Simone Inzagi bio je veoma ljut na svoje igrače.

- Jako sam ljut zbog toga pristupa današnjem meču. Imali smo tri dana nakon utakmice u srijedu protiv Liverpula, razgovarali smo o tome. Znali smo kako igra Sasuolo, morali smo biti oprezniji. U drugom poluvremenu pokušali smo nešto promijeniti, a naš pristup je trebao biti bolji, smatra Inzagi, a prenijeli su italijanski mediji.

Potom se osvrnuo na slabu realizaciju.

- Stvorili smo puno šansi, ali bez pogotka. Moramo ovo ostaviti iza sebe jer je za četiri dana nova važna utakmica, trebamo se fizički i psihički vratiti. Moramo ići svojim putem, kaže Inzagi.

Svoju ekipu nakon poraza opisao je sljedećim riječima.

- Mislim da nije bilo napetosti u svlačionici. Najbolji igrači su navikli na ovakve utakmice, osjetio se umor. Nažalost, primili smo dva rana pogotka, a nakon toga naši napadači nisu bili u sjajnoj formi. Ipak, i dalje imamo najbolji napad u ligi, rekao je Inzagi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.