ZBOG SITUACIJE U UKRAJINI

Poljaci bojkotuju utakmicu baraža za Mundijal protiv Rusije?

Mislim da se utakmica ne bi odigrala, u takvoj situaciji, u Rusiji i vjerovatno bi FIFA odlučila da se igra u nekom neutralnom prostoru, rekao je Liskijević

Poljake u baražu čeka duel s Rusima. Rezultati.com

M. K.

21.2.2022

Poljska fudbalska selekcija bi 24. marta trebala odmjeriti snage s Rusijom u polufinalu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Međutim, zbog situacije u istočnoj Evropi, odnosno sukoba Rusije i Ukrajine, čini se da bi moglo doći do neodigravanja te utakmice u Moskvi, pišu poljski mediji.

Naime, bivši predsjednik Poljskog fudbalskog saveza, Mihal Liskijević (Michał Listkiewicz), izjavio je za tamošnje medije "kako se u Poljskoj", koja je inače prijateljska zemlja sa Ukrajinom, "ne bi trebali pretvarati kao da se ništa ne dešava".

- Mislim da se utakmica ne bi odigrala u takvoj situaciji u Rusiji i vjerovatno bi FIFA odlučila da se igra u nekom neutralnom prostoru, rekao je Liskijević, te dodao:

- Ne mislim da će Rusiju izbaciti sa Svjetskog prvenstva zbog toga, pošto je u historiji već bilo slučajeva da je Rusija napadala dio Ukrajine. Tada isto nije bilo sankcija, rekao je Liskijević, a s njegovom izjavom složili su se i neki poljski novinari koji smatraju "da 24. marta Poljska ne bi trebala ići u Moskvu, ako se desi vojni napad Rusije na Ukrajinu".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.