POSLJEDICE AGRESIJE

Oko 150 stranih nogometaša napušta Rusiju

Od bh. igrača u Rusiji trenutno igraju Dennis Hadžikadunić (Rostov), Armin Gigović (Rostov), Darko Todorović (Akhmat Grozni), Tino Sušić (Kuban), Đorđe Despotović (Arsenal Tula)

Dennis Hadžikadunić. Arhiva

Piše: G. Š.

3.3.2022

Ono što se još u utorak nagađalo, u srijedu je praktički postalo službeno. Strani nogometaši u ruskoj Premijer ligi, prema informacijama SN-a, u roku od sedam do deset dana od UEFA-e i FIFA-e trebali bi dobiti blagoslov da napuste Rusiju, bez mogućih konzekvenci u traženju novih klubova. Bez obzira na to što službena Rusija insistira da se liga igra i dalje.

- Raspolažem informacijom stvaranja inicijative odlaska gotovo 150 igrača iz ruske Prve i Druge lige, pod paskom krovnih organizacija, i to bez posebnih konzekvenci, izuzev, naravno, trenutačnih ugovora, koji su zbog devalvacije rublja i činjenice da su ruski klubovi mahom u vlasništvu države ili lokalnih vlasti, praktički nikakvi - otkrio je izvor iz Hrvatskog nogometnog saveza.

Inače, od bh. igrača u Rusiji trenutno igraju Dennis Hadžikadunić (Rostov), Armin Gigović (Rostov), Darko Todorović (Akhmat Grozni), Tino Sušić (Kuban), Đorđe Despotović (Arsenal Tula).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.